Cele 7 legi ale unei îmbătrâniri sănătoase

Bazându-se pe aproape 80 de ani de studiu al dezvoltării adulților, cercetătorii au restrâns șapte principii care duc la o viață lungă, sănătoasă si deplină.

1.Continuă sa inveti.

Comparativ cu participanții la studiul  Glueck din centrul orașului, bărbații Grant au trăit în medie cu 10 ani mai mult decât colegii lor mai puțin educați. Cu toate acestea, 6% dintre bărbații Glueck care au absolvit colegiul au fost la fel de sănătoși, chiar și la bătrânețe, ca bărbații Grant.

2.Nu fuma.

În ambele studii (excluzând abuzul de alcool), fumatul a contribuit cel mai mult la boală și moartea timpurie în ambele studii.

3.Nu abuza de alcool.

Alcoolul a contribuit cel mai mult la boală și moartea timpurie în ambele studii; 57% dintre divorțurile participante au implicat alcoolismul. Dar nu a fost divortul care a dus la băut; dimpotrivă. Directorul de lungă durată al studiului, George Vaillant, a concluzionat că "alcoolul este o cauză, mai degrabă decât un rezultat, a problemelor vieții".

4. Exercitii si 5. Mentinerea unei greutati sanatoase.

Surprinzator, studiul a constatat ca sanatatea prezice exercitii fizice la fiecare varsta, dar exercitiul nu a prezis sanatatea la varsta inaintata. Cu alte cuvinte, nu vă așteptați ca banda de alergare să contrabalanseze fast-food-ul. No way.

6.Găsește modalități sănătoase de a face față greutatilor vieții.

O parte a procesului de maturare transformă mecanismele de apărare nesănătoase (auto-absorbite) în cele sănătoase (altruiste). Studiul separă mecanismele de apărare în patru categorii, clasându-se de la cel mai rău la cel mai bun: psihotic, imatur, nevrotic și matur. Participanții cu mecanisme slabe de apărare au apelat de obicei la alcoolism, fumat, depresie și obiceiuri de viață nesănătoase.

7. Favorizează relatiile pozitive.

Considerat ca cel mai mare predictor al succesului, cercetatorul Vaillant a concluzionat: "Fericirea este iubire.Ca ființe sociale, pur și simplu nu putem prospera fără puternice conexiuni sociale„. Despre Vaillant,gasiti mai multe aici.

Traiti sanatos si bine.

Namaste

Write a comment