Ritual de zeita

Ritual de Zeita sau cum imi incep ziua

Ritualul nu inseamna magie si are doar conotatii pozitive, benefice, schimband modul de a percepe totul, de a schimba treptat, felul de a simti, trai, de a fi. Ritualul este de fapt un obicei, pe care il cultivam si care devine o a doua natura.
~Fie ca stim, sau nu, toti avem ritualuri: felul in care ne imbracam, cum ne dam jos din pat, cum luam micul dejun, practic tot ce facem mereu si mereu in acelasi fel.

Unul dintre ele, este practica recunostintei. Caci nimic nu imi pare mai valoros decat sa fii recunoscator pentru fiecare zi pe care o traiesti, chiar daca nu este totul roz mereu.
Imi amintesc de unul din seminariile lui Tony Robbins, in care un barbat spunea ca este fericit cand dimineata se da jos din pat si are pamantul SUB picioare.
Motive de recunostinta? Multe...de la faptul ca poti sa vezi, sa auzi, sa mergi, sau faptul ca platesti factura de curent electric, caci asta inseamna clar ca ai un acoperis deasupra capului si mancare in frigider. Cerul este limita cand vine vorba de recunostinta, doar sa vrei... 
Recunostinta este magica si schimba starea interioara, aduce liniste, pace, bucurie, te face sa vezi lucrurile intr-un mod optimist si sa speri.
Nu este pacat mai mare decat deznadejdea! Iar Recunostinta ca si practica, nu lasa loc deznadejdii, nici supararii, caci nu poti multumi si pastra inima grea in acelasi timp.

Incepe-ti dimineata cu motive de recunostinta!

www.purna.ro
www.danatupa.ro

#pasesteinfrumusete
#danatupa

Write a comment